Dodatno pokojninsko zavarovanje je ključ do brezskrbne upokojitve

Stari ljudski pregovor pravi, kar seješ to žanješ. Zato moraš že v mladosti razmišljati in delati na tem, da bo prihodnost čim bolj brezskrbna. Dodatno pokojninsko zavarovanje (P) je odličen primer, kako začeti razmišljati odgovorno za svojo prihodnost. Z dodatnim pokojninskim zavarovanjem boste poskrbeli, da bo vaša prihodnost brezskrbna in umirjena. V svojih poznih letih boste tako lahko uživali v svojem prostem času in še naprej počeli stvari, ki vas veselijo. Z rednim varčevanjem v dodatno pokojninsko zavarovanje boste kot upokojenec kasneje prejemali poleg pokojnine tudi dodatno pokojnino, ki ste si jo sami navarčevali tekom let, s tem pa boste lahko uživali v vseh radostih upokojitve. Hkrati s tem poskrbite za in razbremenite svoje otroke, ki jim ne bo potrebno skrbeti za vašo finančno preskrbljenost.

Žal danes ne moremo upati zgolj na pokojnino, saj je le-ta vsako leto nižja. Pokojnina velikokrat predstavlja zgolj polovico posameznikove neto plače. Dodatno pokojninsko zavarovanje pa vam omogoča, da finančno stanje v starosti vzamete v svoje roke. Z majhnim mesečnim zneskom, ki ga boste začeli dajati na stran kot dodatno pokojninsko zavarovanje že zdaj, boste privarčevali in poskrbeli, da boste bili na stara leta finančno preskrbljeni in brez strahu in skrbi, kako boste prišli skozi mesec. Velika prednost dodatnega pokojninskega zavarovanje pa je tudi v davčni olajšavi. Trenutno velja, da se celotni letni znesek, vplačan za varčevanje, upošteva kot davčno olajšavo. Posledično ob koncu leta plačate manj dohodnine.

Nikar svoja stara leta ne prepuščajte naključjem in se že sedaj odločite za dodatno pokojninsko zavarovanje. Svoje prihranke boste začeli dobivati, ko se upokojite, uporabili pa jih boste lahko za vse stvari, ki vam pomenijo največ. Hkrati se na stara leta ne boste potrebovali obremenjevati z vsakim centom in ne bo se vam treba odrekati stvarem, ki jih imate najraje. Ni pomembno, kdaj začnete varčevati, pomembno je da začnete in zagotovo si boste na starejša leta neizmerno hvaležni.