kamini na drva
Trgovina in storitve

Kamini na drva so najboljše ogrevanje

Kamini na drva so aktualni vse leto, še posebej pa v mrzlih in deževnih dneh, kajti ogrevanje na drva ogreje človeka dejansko do kosti in ne pušča nobenega prahu alki plinov. Zato gre za najbolj naravno in ekološko ter poceni ogrevanje, kar si ga lahko omislite. Ni pa vseeno, kdo vam kamin zgradi in kakšen kaminski vložek imate, zato predlagamo pecarstvo-hrovat.si – več informacij pa dobite na tej povezavi. Kamini na drva so lahko klasični, standardni že narejeni, te dobite takoj, lahko pa so po naročilu.

kamini na drva

Standardni kamini na drva so namenjeni tistim, ki bi radi do kamina prišli takoj in potrebujejo lep, estetski ter uporaben kamin za svoj dom ali pisarno ter delavnico. Večina kaminov ima steklena vrata, da se ogenj lepo vidi skozi steklo, ki ni umazano od dima ali saj, saj so ti kamini narejeni tako, da so zrakotesni in odlično odvajajo pline ven skozi dimnik.

Tako boste z modernimi kamini na drva povsem varni v prostoru. Njihova prednost je,  da takoj sevajo prijetno in močno toploto ko jih zakurite, zato so primerni za tiste, ki nimate dosti časa in hočete ogreto stanovanje takoj, ko pridete domov. Še posebej rtov leja za mlade družine, ki imajo izjemen tempo življenja, ki je vse hujši v teh časih z vsemi aktivnostmi, šolo in službo vred.

Unikatni kamini na drva so naslednja stopnja za tiste, ki si želijo posebnega kamina, ki je lahko tudi kombiniran z ogrevanjem za vodo ali kuhanjem in pečenjem. Ti kamini so dražji in se jih izdeluje dlje časa, tudi do enega meseca. Potem so še vrhunski estetski kamini izjemnega izgleda, ki jemljejo dih, to pa so umetniška dela, ki so med najdražjimi in se jih izdeluje tudi do tri mesece, seveda je cena temu primerna.

Prednost kaminov je, da v drugo fazi ogrevajo stanovanje skozi režo pri stropu iz kaminskega vložka, ki se je segrel in že ko nehate kuriti še nekaj ur ali en dan oddajajo prijetno toploto v prostor.