Trgovina in storitve

Stroji za peskanje so unikatni in vrhunski

Stroji za peskanje so vedno narejeni po meri obdelovancev in tehnologije. Podjetje z dolgoletnimi izkušnjami najdete tukaj https://blasttehnik.si/ in stopite z njimi stik preko povpraševanja. Najprej morajo vedeti, kaj imate, katero potrebo in kako bi jo želeli rešiti, potem načrtujejo za vas stroj za peskanje in ga tudi vzpostavijo. Vsi stroji za peskanje delujejo na principu brizganja peska ali suhega ledu ali kateregakoli drugega medija v obdelovanec, ki se očisti umazanije. Površina obdelovanca postane boj hrapava in primerna za nanos zaščite ter barve.

stroji za peskanje

Stroji za peskanje so zaprte komore, kjer se dogaja peskanje pod velikim pritiskom, ko se medij brizga na obdelovanec. To se izvaja s pomočjo robotov. Zelo redko to počno ljudje, saj je tehnologija tako napredovala, da ljudi ni treba več izpostavljati takim naporom. Kjer se peska serijsko neglede na velikost obdelovanca, tam so ponavadi vključeni roboti.

Stroji za peskanje z roboti so zelo natančni, kar pomeni, da so kakovostni in se njihova kvaliteta lahko ponovi. To zmore samo stroj, ki dela ves čas enako. Robot se ne utrudi in ne izgubi koncentracije, ustavi se le, če mu zmanjka elektrike. Človek peska le, če gre za unikatne zadeve, nedostopne stroje in dele strojev, za izjemno natančno delo ter za peskanje na terenu na primer za ograje.

Stroji za peskanje lahko peskajo veliko različnih materialov, le program je treba nastaviti na zaslonu in delal bo brezhibno ter neprekinjeno. Človek bo le opazoval skozi okna dogajanje stroju in po potreb bo posredoval. To pa se zgodi le redko, v izjemnih primerih, če se kaj neobičajnega zgodi z obdelovancem.

Ti stroji so avtomatizirani, kar pomeni, da se tudi obdelovanci podajajo v stroj in iz njega odpeljejo avtomatsko. Ker gre lahko za zelo  velike kose obdelovancev, je to super, ker se tako ohranja zdravje delavcev, in niso podvrženi težkim obremenitvam. Stroji so kakovostni in jih tudi redno vzdržujejo.