Podiranje dreves prepustite strokovnjaku

podiranje dreves

Podiranje dreves je zahtevna dejavnost v urbanih naseljih. Včasih je podiranje dreves, ki so nevarna za okolico nujna, da koga ne poškodujejo ali da ne poškodujejo premoženja. Drevesa so lahko prevelika, trhla, stara, rastejo v stavbe ali na streho in ogrožajo s tem okolico. Zato jih je treba redno obrezovati, negovati ali podreti, če se nič več ne da narediti. Če so drevesa visoka in blizu stavb ali parkirišč, je to kar zahteven zalogaj. Za to potrebujete spretno in izkušeno osebo, ki ima prave pripomočke za to delo. Hkrati pa se zna dobro zaščitit, da se ne poškoduje sama.

podiranje dreves

Podiranje dreves zahteva dobro strategijo in izkušenost mojstra, ki se tega opravila loti. Oceni, ali bo drevo podrl s strojem ali ročno. Če lahko stroj pride blizu, potem lahko to počne z dvižne mize, če ne pa mora osebno plezati po drevesu in ga rezati postopoma na roke oziroma s pomočjo orodij. Drevo se potem podira kos za kosom, veja za vejo. Vsak kos je treba zavarovati, da ne pade na stavbo ali kar koli drugega in da se ujame na zajle.

Če ne veste, kaj bi naredili z velikim drevesom, ki je v vaši bližini naročite storitev podiranja dreves in mojster bo prišel pogledat situacijo. Če je podiranje dreves nujno, bo to povedal in potem tudi to nalogo izpolnil profesionalno ter za vse varno. Podiranje dreves je za neizkušene ljudi lahko smrtno nevarno, zato se tega ne lotite sami, čeprav menite, da to ni težja naloga se še kako motite.

Da bo vaša okolica varna in urejena, pokličite profesionalno podjetje za urejanje vrtov in parkov ter urbane okolice, ki vam bo zagotovilo varno okolico. Nekatera drevesa bodo rešili in skrajšali, da vam bodo še nekaj desetletij služila, razen če ste se odločili, da ne želite več imeti dreves v bližini stavb ali parkirišča.