Operacija krčnih žil poteka pod okriljem specialistov flebologov

Žile

Operacija krčnih žil je precej iskana storitev, ki vam jo pri nas ponujajo številne dermatološke ambulante. Njihovo delovanje in druge podatke lahko preverite tudi na njihovih spletnih straneh in se tudi tako dovolj hitro odločite za najprimernejšega ponudnika.

Pregledi in posegi se izvajajo pod okriljem specialistov, ki se imenujejo flebologi. Prav vse obravnave ter preglede potekajo pod okriljem sodobno zasnovane računalniške opreme. Po temeljitem pregledu vsem pacientom ponujajo tudi možnost brezplačnega nasveta in z veseljem tudi vnaprej ostajajo na voljo za pomoč.

Krčne žile


Krčne žile so bolezensko spremenjene zadebeljene ter zvijugane vene

Krčne žile so v določeni meri tudi gensko pogojene. Na njihov nastanek pa lahko prav tako vpliva še življenjski slog, na primer stoječe delo, dolgotrajno sedenje, malo gibanja. Sicer pa krčne žile veljajo za bolezensko spremenjene zadebeljene ter zvijugane vene. Te nastanejo kot posledica povišanega hidrostatskega tlaka.

Takšne žile se praviloma pojavljajo na spodnjih okončinah. Predpogoj za nastanek pa so okvare venskih zaklopk, ki zagotavljajo enosmerni tok krvi po venah, in sicer v smeri proti srcu.

Ne nazadnje pa krčne žile lahko nastajajo tudi zaradi prekomerne telesne teže, kajenja, kot posledica hormonskih terapij ali zaradi nosečnosti.

Kako poteka pregled specialista za krčne žile

Operacija krčnih žil je želja mnogih žensk pa tudi moških. A še preden se odločite za tovrstni poseg, je potreben zelo temeljit pregled specialista pa tudi ultrazvok venskega sistema. Pregled flebologa vključuje pogovor ter pregled za vensko popuščanje. Prav tako tudi ugotavljanje dejavnikov za nastanek venske razjede, pregled z ultrazvokom, pisni izvid specialista, in sicer o ugotovitvah ter morebitnih potrebnih ukrepih.

Kirurška odstranitev krčnih žil ali flebektomija

Operacija krčnih žil se imenuje tudi flebektomija. Ta obsega pripravo pacienta za poseg v lokalni anesteziji, lokalno anestezijo, poseg v kirurški ambulanti, obravnavo po operaciji oziroma pooperativno obravnavo, kontrolni pregled – teden dni po posegu, materiale za povijanje in pisni izvid samega specialista.

Kaj obsega laserska operacija krčnih žil

Ena od možnosti je tudi laserska operacija. Ta obsega pripravo pacienta na obseg, poseg v lokalni anesteziji v kirurški ambulanti, uporabo najbolj sodobno zasnovanega laserskega sistema s katetrom, pooperativno obravnavo, kontrolni pregled z ultrazvokom – čez teden dni, materiale za povijanje ter pisni izvid specialista.

Več o operaciji krčnih žil in samem odstranjevanju z laserjem pa si preberite tukaj.