Avtomobilizem

Redna menjava olja avtomatski menjalnik ohrani dolgo časa

Menjava olja avtomatski menjalnik je nujna na določeno število kilometrov ali časovno obdobje, saj menjava olja avtomatskega menjalnika pomeni, da ga boste ohranili dolgo časa, ker se njegovi deli med seboj ne bodo drgnili, ampak bodo gladko tekli. Tako bo delal in se ne bo obrabljal. Hkrati bo menjava olja avtomatski menjalnik pripomogla k temu, da v menjalniku ne bo železnih opilkov, ki bi lahko poškodovali menjalnik. Redni servis menjalnika se resnično splača, ker je menjalnik precej drag, servis pa vas ne bo stal prav dosti denarja.

menjava olja avtomatski menjalnik

Redna menjava olja avtomatski menjalnik ohranja dolgo časa v dobri kondiciji da dela brezhibno. Če bi slučajno slišali v njem kakšno škrtanje ali druge čudne zvoke pomeni, da nekaj z njim ni v redu in je odbor, da greste takoj na servis, da ga pregledajo. V najboljšem primeru bodo le zamenjali olje in odstranili opilke, lahko pa da se je precej pokvaril. Nekatera popravila so poceni in nekatera precej draga, odvisno je kaj je narobe, zato je menjava olja avtomatski menjalnik priporočljiva, da je pravočasna.

Menjalnik boste ohranili tudi tako, da ga pustite, da sam teče in se prestavlja. Pazite, kako speljujete avto, ko je hladen in kako se vozite po mestu ter se ustavljate pred semaforjem, v kateri funkciji imate menjalnik. Če se pri speljevanju noče prestavljati, preskakuje, cuka ali škrta in morda celo avto ugasne, je treba, menjalnik takoj pregledati. Morda bo potrebna menjava olja avtomatski menjalnik pa bo po tem deloval dobro.

Ko avto speljujete, ko je še mrzel zjutraj, še posebej pozimi, če je zunaj, ne pritisnite plina do konca in raje počakajte najprej nekaj minut, da se avto ogreje, s tem se bo ogrel tudi menjalnik in potem bo lažje deloval ter bo dlje časa zdržal. Drugače se avto lahko tudi pokvari, saj je tako dejanje smrt za menjalnik in ostale dele avtomobila.