lesena okna
Dom in oprema

Lesena okna so primerna za vsako hišo

Želite spremeniti videz vaše hiše in stara okna zamenjati z lesenimi? Se sprašujete, zakaj bi imeli lesena okna, če pa obstajajo okna iz različnih drugih materialov? Naj vas beseda lesena ne zavede, saj so tudi okna iz lesa lahko lepega, modernega videza. Lesena okna iz smrekovega lesa so še posebej lepega videza in se odlično podajo k vsaki fasadi.

Z nakupom lesenih oken boste tudi manj onesnaževali naravo, saj gre za les, ki je naraven material. Hkrati pa bo les vaši hiši dal pridih naravnosti, domačnosti in topline. Slovenija je zelena dežela, več kot polovico njene površine pokriva gozd. Le še Finska in Švedska se lahko pohvalita z večjo skupno površino gozda kot mi. Zakaj torej ne bi izkoristili tega darila narave in pri izdelavi oken uporabili les? Seveda pa pri sekanju gozdov ne smemo pretiravati, saj lahko tudi to negativno vpliva na okolje in živali, ki živijo v njem. Les ima še nekatere prednosti. Med drugim ga je lažje oblikovati, odpadke, ki nastanejo pri obdelavi lesa pa lahko uporabimo za kakšno drugo stvar in tako porabimo čisto vsak košček materiala.

Lesena okna so izdelana iz različnih vrst lesa, na primer smreke, macesna, hrasta ali kakšne bolj eksotične vrste lesa. Izbira lesa je prepuščena vam, strokovnjaki pa so vam vedno na voljo za nasvete in napotke. Tovrstna okna so dobri toplotni izolatorji, zaradi kakovostnega premaza pa so odporna tudi na sonce, dež in ostale vremenske pojave. Okna vam izdelajo po meri in jih pridejo k vam tudi zmontirati.

Lesena okna so tudi varčna in varna, saj imajo kompaktno strukturo. Ne potrebujejo kakšnega posebnega vzdrževanja, zato po nakupu z njimi ne boste imeli nobenih stroškov več. Lepo se vklopijo v starejše kot tudi modernejše hiše, saj so oblikovana povsem po vaših željah. Pri izbiri oken zato poskrbite, da boste z njimi zadovoljni, saj predstavljajo dolgoročno investicijo v vaše stanovanje.