Hripavost lahko odpravimo na naraven način – ugotovite kako

Hripavost je nadloga, ki jo imamo pozimi, lahko tudi poleti, iz različnih razlogov. Poglejte si, kako naravno odpravimo hripavost tukaj https://www.farmedica.si/clanek/109/Naravno-nad-hripavost s pripravki iz rastlin, ki nam pomagajo, da to težavo prebrodimo z manj bolečinami in težavami. Da ostanemo hripavi, vedno obstaja nek razlog. Lahko smo preveč kričali in preobremenili glasilke, kar se dostikrat zgodi pri športu, ko navijamo na primer ali dolgo časa kričimo in pojemo ter govorimo, ne da bi bili tega navajeni. Glasilke so mišice, ki se tudi utrudijo in bolijo enako kot druge mišice, ki jih preobremenimo. Hripavi pa postanemo tudi, če zbolimo zaradi virusov in bakterij.

hripavost

Hripavost, ki nastane zaradi prehlada, gripe in podobnih virusnih ter bakterijskih okužb, je izjemno neprijetno, boleče in tudi strašljivo, ker se nam lahko zabašejo grlo, ušesa, nos in usta s sluzmi, ki lahko otežijo še dihanje. Boleče grlo tudi oteži požiranje tekočin in hrane, zato tudi ponavadi nimamo teka in skoraj ničesar ne spravimo po grlu dol.

Najprej morate vedeti, da se teh stvari ne rešuje z vročimi čaji, ker hripavost še povečajo, ampak morata biti tekočina in hrana sobne temperature oziroma nekoliko mlačna. Če ste hripavi, boste najhitreje to odpravili s pravilno prehrano, rastlinskimi juhami, odvajalnimi čaji in medom, ki maže grlo.

Hripavost hitro odpravite tudi z zeliščnimi tabletami iz naravnih sestavin, ki so primerne za diabetike, s sirupom in spreji, ki jih dobite v lekarnah ter posebnih zeliščnih trgovinah na spletu, ki imajo samo naravne izdelke brez konzervansov ter kemikalij. Uživajte tudi česen in čebulo ter čebulo polagajte na mesta, kjer se zadržuje sluz. Zelo pomagajo tudi inhalacije, ki jih kupite v lekarni ali naredite sami iz kamilic in žajblja. Tiste iz lekarne pa so na hladni osnovi ni ne na vroči, pari, zato izberite tiste, ki so vam bolj blizu oziroma jih tisti trenutek lažje prenašate, saj vroče inhalacije ob ranjeni sluznici lahko ne vplivajo na počutje ravno dobro.