Trgovina in storitve

Klima naprava za vsak prostor

Akcija – klima naprave različnih blagovnih znamk Viessmann, Mitsubishi, Cooper&Hunter, Bosch in Daikin, so novodobne klimatske naprave. Klime danes spadajo med cenejše načine ogrevanja in hlajenja. Z zelo nizkimi stroški lahko dosežemo željeno temperaturo v prostoru v kratkem času. Pri inverterskih klimah je hitrost kompresorja odvisna od temperature v prostoru, saj imajo vgrajeno avtomatsko regulacijo moči kompresorja. Pri klimi z inverter tehnologijo deluje le z močjo, ki je potrebna za doseg in vzdrževanje temperature v prostoru, pri tradicionalnih klimatskih napravah pa kompresor deluje s polno močjo ali pa je povsem ustavljen. Kompresor inverterske klima naprave se ob vklopu klime zažene s polno močjo, ko pa se temperatura prostora začne približevati nastavljeni temperaturi, pa naprava z reguliranjem kompresorja začne zmanjševati njegovo moč in vrtljaje ventilatorja.

Izbira klime za vaš dom je odvisna od prostornine, ki jo želimo greti ali hladiti. V bivalnih prostorih v velikosti 20 m2, po navadi montiramo klimo 1,5 kW, v večjih dnevnih prostorih in spalnice od 20 m2 do 40 m2 priporočamo 2,5 kW klimatsko napravo. Za večje prostore kot so sejne sobe, večji dnevni prostori in kuhinje velike od 40 m2 do 55 m2, pa moramo predvideti 3,5 kW klimo. Ker imajo današnje klime visok spekter delovanja, omogočajo hlajenje pri zunanji temperaturi od 10°C do 46°C in ogrevanje pri zunanji temperaturi od -15°C do 20°C. Prednost je tudi to, da imajo nizko hrupnost notranjih enot že od 15 dB dalje.

Pri nakupu klime morate biti pozorni predvsem na zmogljivost. Priporočljiv je nakup naprave z večjim razponom moči, ki ga lahko sproti prilagajate vašim željam. Vzdržljivost mora biti dovolj močna, da je zmožna vzdrževati nastavljeno temperaturo v še tako velikem prostoru. Pomembno je tudi, da je klimatska naprava varčna, kar pomeni da sodi v energetski razred A+, A++ ali celo A+++. Z nakupom takšne klimatske naprave, boste mesečno privarčevali pri plačilu elektrike.