Kakovostne delovne jakne za vse poklice

delovne jakne

Delovne jakne so obvezne za tiste poklice, kjer je dosti umazanije in možnost poškodb, kot so opekline, ureznine, odrgnine in podobno. Običajno so kakovostna oblačila za delo izdelana posebej za določeno vrsto dela. Na tistih delih, na primer na komolcih, rokah, kolenih in spredaj so zaščitene dodatno, da se ne strgajo in da ne pride do poškodb okončin ter telesa. Na primer gradbeniške delovne jakne imajo še dodatno možnosti pasov za pripenjanje, če se dela na višini, žepe in odlagališča za orodja ter ostalo, kar se potrebuje za nemoteno delo. Vsekakor morajo biti izdelane kakovostno in močno iz platna in takega tekstila, ki ne prepušča vetra, ublaži udarce ali celo zadrži ostre predmete.

delovne jakne

Delovne jakne imajo večinoma dolge rokave za zaščito ter elastike ali trakove okoli zapestja, da se rokavi ne zataknejo v troj in da kaj ne gre za rokav. Na primer iskre pri in opilki brušenju ali rezanju kovine, kamna in tudi lesa. Večinoma so delovne jakne izdelane tako, da ne premočijo in da je možno delati tudi na prostem v vseh vremenskih razmerah. Nekateri poklici so taki, da ne gre drugače. To so lahko cestarji, vzdrževalci lai reševalci. Zanje morajo biti res kvalitetne in so nekatere tudi nepremočljive.

Kakovostne delovne jakne imajo lahko tudi kapuce za zaščito glave pred vetrom in pred dežjem. Pri nekaterih se morajo uporabljate tudi čelade vendar se pri nekaterih ne uporabljajo, zato kapuca pride kar prav. Vprašajte prodajalca, katere jakne so namenjene katerim poklicem in katerim delom. Niso vse enake in tudi niso vse enako kakovostne. Delovne jakne so precej udobne za delo vendar niso ohlapne, ker ne smejo biti, da se delavec ne zaplete med delom in se ne poškoduje zaradi tega. Oblikovane so lepo in estetsko. Za nevarne poklice so bolj žive barve, da se delavca opazi, če sem u kaj zgodi, za običajne pa os lahko tudi temne barve.