cena fasade
Dom in oprema

Cena fasade je odvisna od vrste fasade

Fasada je prva stvar, ki jo mimoidoči opazijo pri vaši hiši. Zato je pomembno, da se fasadi nameni posebno pozornost. Glede na to, za kakšno fasado se odločite, se bo cena fasade razlikovala. Nekateri bo ljubitelji mirnih barv, drugi pa bi radi, da njihova hiša izstopa. V takih primerih se lastniki hiš odločajo za žive barve fasad. Pri izbiri fasade se je treba zavedati tudi omejitev, da hiša ne izstopa preveč in je v skladu s predpisi, ki so v veljavi.

Fasada ni samo zunanja barva hiše

Treba je razlikovati med barvo in dejansko fasado hiše. Cena fasade, kot je v pravem pomenu, bo nekoliko višja, kot zgolj obnovitev barve fasade. Fasada ima namreč posebno nalogo pri objektih. Z izbiro primerne fasade, se objekt dodatno zaščiti pred vsemi zunanjimi vplivi. Prav tako se varuje konstrukcijo, torej stene in ostale dele hiše, da se ne poškodujejo.

Fasada ima pomembno izolacijsko nalogo. Sestavljena je namreč iz več plasti. Priporočljivo je, da vam fasado izdelajo strokovnjaki, ki poznajo pravilne postopke, da bo fasada zdržala več let in vam ne bo začela pokati. Prav tako pa bo kvalitetna fasada varovala notranjost. Cena fasade tako zajema izolacijo notranjosti. Življenje v notranjih prostorih je tako bolj udobno in mirno. Pri pravilno izdelani fasadi privarčujete pri stroških za ogrevanje, saj se temperatura v notranjosti zadržuje in ni potrebe po dodatnem gretju. Prav tako pa pripomore k zvočni izolaciji in še posebej, če živite v mestu je to ena boljših lastnosti.

Cena fasade je na koncu odvisna od vaših želja in pričakovanj. Razlikujejo se materiali, ki se jih uporablja za izolacijo, prav tako pa bolj zahtevna barvanja zunanjosti hiše lahko povišajo ceno. Preden se odločite za fasado, se natančno posvetujte s potencialnimi ponudniki. Tako boste res lahko izbrali najbolj primernega za vas, ki vam bo izdelal fasado po vaših željah.