vrtalni stroj
Dom in oprema

Vrtalni stroj je zelo vsestransko orodje

Ste se lotili kakšnega opravila v ali okoli hiše, pa ste ugotovili, da bo to delo pretežko za vas? Bi potrebovali močno silo, ki bi izvrtala luknjo v steno ali zemljo in zdaj iščete možne načine, kako se tega lotiti? Za vrtanje takšnih lukenj ne potrebujete najeti kakšnega delavca – izvrtajte sami in sicer s pomočjo različnih vrtalnih strojev, ki so namenjeni ravno takšnim opravilom. Z dobrim vrtalnim strojem boste kos tudi najtršim materialom in to v le nekaj minutah.

Zmogljivi in kakovostni vrtalni stroj je danes praktično nujna oprema vsakega profesionalca, pa tudi domačega mojstra. Uporablja se ga za vrtanje lukenj v različne materiale, kot so les, beton, kovina, plastika in podobno, in za odstranjevanje obstoječih materialov. Primarno je torej namenjen uporabi v gradbeništvu, in sicer za postavitev sten, odstranjevanje obstoječih konstrukcij in za pripravo površin za kasnejšo uporabo. Sestava vrtalnikov se med seboj seveda nekoliko razlikuje, a res kakovosten vrtalnik bo imel vreteno z natančnim uležajenjem, globinski prislon in skalo, vse to pa za to, da je delo opravljeno kar se da učinkovito in natančno.

Morda niste vedeli, a vrtalni stroj ni le eden – obstaja več različnih. Z vrtalniki lahko izvrtate luknje v različne materiale, z rušilnimi kladivi pa odstranjujete že obstoječe materiale ali pripravite površine za kasnejšo uporabo, in sicer s pomočjo močnih udarcev. Z namiznimi oziroma stebelnimi vrtalnimi stroji boste delo opravili zelo natančno. Brušen jeklen steber vam zagotavlja stabilnost in podporo med uporabo, varnostno stikalo pa poskrbi, da ne pride do nesreče pri delu. Udarni vrtalnik vam bo prišel prav pri vrtanju lukenj v trde materiale, na primer v beton ali opeko. Zaradi močnega udarnega mehanizma boste steno prebili že v nekaj minutah. Motorni vrtalnik vam bo pomagal pri vrtanju lukenj v zemljo, zato boste lahko hitreje posadili sadike, zapičili kole in podobno.

Vrtalni stroj je torej zelo vsestransko orodje, s katerim si lahko močno olajšate marsikatero delo. Zakaj bi se mučili z ročnim vrtanjem lukenj, ko pa lahko za to uporabite vrtalni stroj in delo opravite v nekaj minutah.