Poceni montažne hiše za sodobni čas

poceni montažne hiše

Poceni montažne hiše so serijske že narejen hiše. Ker os narejene iz kakovostnih in naravnih materialov, so cene zelo ugodne in ker so narejen tako, da se zgolj sestavijo na različne načine, ker os stene že narejene z vgrajenimi okni, so lahko cenejše, ker se za to porabi manj časa. Zato so poceni montažne hiše bolj cenjene kot novogradnja od zidanih hiš, ki se gradijo bistveno dlje časa, so narejen običajno nestandardno, so hladne in potratne na energijo.

poceni montažne hiše

Poceni montažne hiše pa so take, da so narejen iz naravnih materialov, ki so lahko in nepropustni za zrak, zato ohranijo v notranjosti več energije in toplote, zato je dobro imeti v hiši tudi dobri prezračevalni sistem, da se ne nabere vlaga. Hiše, ki so montažne, se  vseeno dajo delno prilagoditi zahtevam in potrebam ter željam naročnika, da so že vedno v nizkem cenovnem razredu.

Poceni montažne hiše so torej serijske, če pa se naročnik spomni, a ni imel montažno hišo čisto po svoje, se jo lahko naredi, to ni problem, je pa treba na njo posebej čakati, ker se mora šele izdelati in je tudi cenovno manj ugodna kot serijska. Vendar pozor, take hiše so še vedno bistveno bolj ugodne kot so zidane hiše ter še vedno se jih naredi prej, kot zidane hiše. Njihova prednost je še v tem, da se jih tudi da prestaviti drugam, da niso težke in obremenilne za okolje, da se jih da reciklirati in naravno biološko razgraditi.

Poceni montažne hiše so cenovno vsem dostopne tudi mladim družinam kot tudi drugim, hkrati so prijetnejše za bivanje in ne dražijo toliko dihal ter niso alergene, kot znajo biti zidane. To so hiše prihodnosti, še posebej take, ki vsebujejo dosti lesa ter naravnih materialov in toplotne črpalke in samooskrbno elektriko s pomočjo sončnih celic, ki pridobivajo energijo direktno iz sonca.