Cvetlični med je izjemno okusen in zdravilen, ker je sestavljen iz različnih cvetlic iz njihovih nektarjev. Kupite le cvetlični med pridelan v Sloveniji od preverjenega čebelarja, ker boste la tako vedeli, ali je pravi ali ne. Ker lahko dodajajo tudi sladkor ali pa je celo umeten, kot ga poznajo v tujini. Če ste kdaj koli jedli domač med, boste vedeli, kakšna je razlika. Če poskusite pravi domač med, ki je naraven, ne boste mogli verjeti, kako je dober in kakšnega božanskega okusa je ta kvalitetna in zdrava hrana.
Cvetlični med lahko jeste po žličkah vsakodnevno, vendar ne preveč, pač kot preventivo pred prehladi in za moč zjutraj, je najbolj priporočljiv, lahko ga seveda tudi namažete na kruh in na maslo, kar je super okusno in zdravo. To vas bo varovalo pred virusi.
Kakovosten domač cvetlični med se prideluje na naših tleh. Super je preveriti, kje točno so se čebele pasle, da veste, ali je s čistega območja ali ne. Seveda, če ima med certifikat za to, da je kakovosten, avtohton in doma pridelan, ste lahko gotovi, da bo tak cvetlični med resnično kvaliteten in vreden svojega denarja.
Tak med se prideluje skozi vse leto, ker od pomladi do jeseni cvetijo cvetlice in se posebej pelje čebele do določenih naravnih travnikov, kjer se lahko svobodno pasejo in pobirajo cvetni prah ter nektar s cvetlic in ga nosijo v panje. Tam ga shranijo, prej predelajo v med, za svoje mladice. Ker ga je največkrat preveč, odvisno je seveda od letine in ali je dovolj sonca ob času cvetenja, takrat ga čebelarji vzamejo iz satnic in ga natočijo v kozarce.
Naročite ga lahko kar domov preko interneta. Da je domač in slovenski boste vedeli po etiketi, ker je na njej to jasno označeno. Hkrati ga prepoznate po zelo specifičnem kozarcu, v katerega se toči slovenski domač med. To določajo regulatorji, kako in kaj in preverijo, ali čebelarji res izpolnjujejo te stroge pogoje glede kvalitete. Seveda ne dobi vsak tega certifikata.
To super hrano boste imeli dolgo časa, uporabljate pa jo lahko za sladice, za lizanje, če vas boli grlo, za sokove, sladkanje in za sirupe.