Ali veste kdo je Jože Majes?

Verjetno svetu zaenkrat še ne najbolje poznani Jože Majes, je svojo mladost preživel v Savinjski dolini, še bolj natančno pa v Hrastniku. Ko je bil kot otrok bolan, so ga zdravili njegovi starši s pomočjo zelišč, ki so jih oni zelo dobro poznali. Že takrat se je torej srečal z njimi in lahko vam povemo, da jih ima še danes izredno rad. Ko je bil Jože Majes še zelo mlad je pri svojih treh letih zbolel za zelo hudo pljučnico, ki mu je ogrozila njegovo življenje. Zdravniki so bili takrat praktično zelo redki, tako da je bilo do njih izredno težko priti.

jože majes

To je pomenilo, da se je Jože Majes takrat zares znašel v situaciji, ki ni bila ravno najboljša. Takrat pa so ga potem pozdravili kar njegovi starši in sicer na podlagi nasveta, ki jim ga je podala ženica iz Matce, ki se nahaja pod Kumom. Mami od Jožeta je svetovala naj ga zdravi s krpo, ki naj mu jo položi na prsi, namočena pa naj bo v segretem olju. Ta način oz. recept, ki ga je takrat mati potem tudi dejansko preizkusila je pomagal, da je Jože Majes ponovno pričel okrevati.

Jože Majes se teh trenutkov ne spominja, se pa zaveda kaj se je dogajalo, saj so mu drugi pripovedovali to zgodbo. Seveda je to zanimivo poslušati, saj je Jože Majes dandanes prav tako strokovnjak za zelišča in s svojim znanjem pomaga številnim ljudem. Ljudje smo kar malo čudni, saj se tako pogosto zatekamo k raznim zdravilom in podobno, ko pa imamo še vedno pred seboj zelo veliko zelišč, ki jih ljudje, kot je Jože Majes zelo dobro poznajo in vam na takšen način lahko tudi pomagajo, mi pa se raje obračamo na sodobno farmacijo, ki ima zelo veliko negativnih posledic uporabe.