Najboljši domači sladoled

domači sladoled

V koliko ste že kdaj pripravljali domači sladoled, potem veste kako omamen je. Na naslednji spletni strani lahko poiščete več informacij o domačih sladoledih https://www.info24.si/domaci-sladoled/. Sladoled, vedno priljubljena sladica je popolnoma preprosta saj za pripravo potrebujete le nekaj časa in osnovnih sestavin. Poglejmo kako lahko na hitro pripravite domači sladoled.

Za domači sladoled z okusom potrebujete naslednje:

  • 6 jajc,
  • 2 smetani za stepanje,
  • 2 utrjevalca za stepeno smetano,
  • 10 dag sladkorja,
  • 20 dag jedilne čokolade.

Za domači sladoled z okusom čokolade najprej raztopimo čokolado in počakamo, da se ohladi. Ločimo rumenjake od beljakov. Medtem ko stepamo rumenjake s sladkorjem toliko časa, da spremenijo barvo in nekoliko narastejo. rumenjakom dodamo stopljeno čokolado in dobro premešamo. Iz beljakov stepemo trd sneg. Stepemo smetano, ki ji dodamo utrjevalec. V čokoladno maso vmešamo smetano in nazadnje tudi sneg iz beljakov. Če želimo, lahko dodamo drobno narezano čokolado ali rozine in orehe. S sladoledno maso napolnimo plastično posodo in jo postavimo v zamrzovalnik, ter sladoled vsako uro premešamo. Čokoladni sladoled bo pripravljen v približno štirih urah.

Še hitrejša pa je priprava sadnega sladoleda, ki ga lahko pripravljate tudi z vašimi otroci. Potrebujete dve smetani za stepanje, ter dva utrjevalca za smetano, dva jogurtova lončka zamrznjenega sadja, ter jogurtov lonček sladkorja. Zmešamo smetano z utrjevalcem ter sladkorjem dodamo pretlačene jagode ali katerokoli drugo sadje želimo, vse skupaj zmešamo in postavimo v zamrzovalnik, in čez približno tri ure se že lahko posladkate z čisto vašim domačim sladoledom.

Izdelava domačega sladoleda je vedno bolj priljubljena, receptov in možnih kombinacij je veliko, lahko pa se prepustite kreativnosti in izdelate popolnoma svoj domači sladoled iz vam ljubih okusov. Domači sladoled lahko zamrznete tudi v posebej za to pripravljenih posodicah, kamor dodate tudi palčko in tako nastane čisto prava sladoledna lučka.