zobne luske
Zdravje in moda

Zobne luske lahko rešijo vaše težave z obarvanimi ali poškodovanimi zobmi

Imate obarvane, odkrušene ali poškodovane zobe? Vam je ob tem neprijetno in zato pogosto skrivate svoj nasmeh? Iščete rešitev? Potem izberite kvalitetne luske, ki so izdelane iz porcelana in se jih s povsem nebolečim posegom prilepi na zobe.

Zobne luske se lahko namesti vsem, ki si želijo zaradi takšnega ali drugačnega razloga popraviti videz svojih zob in imajo zdrave zobe in dlesni. Pomagajo vam lahko pri odpravi premajhnih, poškodovanih ali krivih zob, prav tako se da z njimi učinkovito zapolniti večje medzobne prostore. Zobje, katere želite prekriti z zobnimi luskami ne smejo imeti kariesa ali večjih plomb. Za zobne luske se pogosto odločajo ljudje, ki imajo težave z obarvanostjo zob, saj porcelan ne vpija madežev in tako posameznika ne rabi skrbeti, da bo imel po vsaki kavi, tobaku ali kakšni hrani obarvane zobe.

Zobne luske so zelo podobne običajnim zobom, saj je porcelan tako po trdoti kot izgledu zelo dobra imitacija pravih zob. To vam omogoča, da si zagotovite pravi hollywoodski nasmeh, kakršnega vidite v filmih.

Izdelava in namestitev lusk poteka hitro in enostavno. Najprej zobozdravnik pregleda vaše zobe in oceni, ali ste primerni za ta poseg. Če ste, potem vam opiše celoten postopek. V povprečju boste morali za namestitev lusk zobozdravnika obiskati trikrat. Prvič vam bo zobozdravnik rahlo pobrusil izbrani zob, potem pa vam bo vzel odtis za zobne luske. Nato vam bo namestil začasne luske. Model vašega odtisa se nato pošlje v zobotehnični laboratorij, kjer izdelajo luske za vas. Ko so narejene, jih s posebnim cementom trajno nalepijo na zobe in preverijo, kako delujejo na ugriz – po potrebi jih še malo popravijo. Po posegu morate skrbeti za redno in brezhibno higieno. Celoten poseg je neboleč, nad rezultati pa boste gotovo nadvse zadovoljni. Povrnila se vam bo samozavest in spet se boste lahko smejali, ne da bi vas skrbelo, kako so videti vaši zobje.