Ste lastnik kakšne večje stavbe, mogoče katerega bloka ali kaj podobnega. Naj bolj zanesljivi, ki mu lahko zaupate je upravnik stavb SPL d.d. Nimate znanja glede upravljanja teh nepremičnin, sploh ne veste kako se tega dela lotiti. Upravljanje stavb ni lahko delo, posebej če se na to delo ne spoznaš. Moraš imeti vsaj malo znanja, kako vse skupaj poteka kako se s stanovalci razumeti in kakšne naloge moraš opravljati. Zato vse skupaj prepustite strokovnjakom na tem področju, ki delo opravljajo že dolga leta. Z leti so si pridobili izkušnje ter znanje, tako da jim je upravljanje stavb lahko delo. Seveda za njih, ki se s tem znajo ukvarjati. Nič zato, saj so zato danes upravniki, ki se s tem ukvarjajo.

upravljanje stavb

Upravnik mora biti vedno na voljo vsem, tako vam, ki ste lastnik, tako tudi stanovalcem stavbe. Mora znati prisluhniti željam, ter jim pravilno svetovati kako dalje. Za vse mora poskrbeti, tako da so vsi z njim zadovoljni.

Ne spuščajte se v to delo, če res nimate nikakršne podlage, glede upravljanje stavb. Zakaj bi se s tem jezili, bodo raje poskrbeli izkušeni upravniki. Čim prej, ko postanete lastnik kakšne takšne nepremičnine, takoj poskrbite za zanesljivega upravnika. Vem, da je težko to delo vsakemu zaupati, saj rabite res zanesljivega upravljavca stavbe. Preden se odločite za pravega, dobro vsem prisluhnite, pripravite si nekaj vprašanj, da vidite kateri bo res ustrezal temu delu. Upravljanje stavb mora biti res strokovno ter zaupanja vreden človek. Upravnika lahko vedno zamenjate, če niste z njim mogoče zadovoljni. Ampak zamenjava bo še težja, ker drugič boste res težko spet komu zaupali, če vas prvi mogoče razočara. Zato res dobro že prvič izberite, strokovnega, da vam bo vedno na voljo, tisti, ki mogoče je že bil dolga leta upravnik. Tak ima že polno prakse in bo tudi vam vedno na voljo ter delo opravljal strokovno in z veseljem.