Previjalna miza
Dom in oprema

Previjalna miza za udobno nego dojenčka

Vsak, ki ima doma dojenčka, ve, kako pomemben kos pohištva je previjalna miza. Ne le, da omogoča veliko bolj udobno in enostavno previjanje vašega novega družinskega člana, ampak je tudi odličen način, da v otroški sobi pridobite kakšen dodaten predal ali omaro. Sodobne previjalne mize so namreč izredno funkcionalne in praktične ter dosegajo maksimalen izkoristek prostora, ki nam je na voljo.

Danes je novopečenim staršem na voljo malo morje previjalnih miz, kar vodi tudi do dileme – katero previjalno mizo sploh izbrati? Vsi si namreč za svoje najmlajše želimo le najboljše, zato ni nič čudnega, da otroško pohištvo izbiramo kar nekaj časa. Da bi vam vsaj nekoliko olajšali delo, smo za vas zbrali nekaj uporabnih napotkov, s pomočjo katerih boste izbrali popolno previjalno mizo za vašega malčka.

Prisegajte le na najboljše

Brez previjalne mize vsaj v prvih mesecih otrokovega življenja, enostavno ne gre. Toda odločitev ni vedno lahka in marsikaterega starša spravlja v nekoliko neprijeten položaj. Torej, na kaj paziti pri izbiri tega nepogrešljivega elementa?

V prvi vrsti stavite na kakovost. Čeprav boste morda za previjalno mizo iz pravega lesa morali odšteti nekaj 10 evrov več, pa naj vam jih ne bo žal. Iz trpežnih in kvalitetnih materialov izdelane mize so namreč veliko bolj odporne na udarce in dolgožive. Pazite tudi, da so različna sredstva za obdelavo lesa in lakiranje iz naravnih, za dojenčka neškodljivih snovi.

Stavite na funkcionalnost in se odločite za nakup tiste previjalne mize, ki ima dodan predalnik ali omarico. Tam boste lahko shranjevali vse stvari, potrebne za nego vašega otroka. Vsa potrebna negovalna sredstva vam bodo tako na dosegu roke. Vaša previjalna miza naj ima dovolj veliko površino, da boste lahko na njej otroka previjali tudi takrat, ko bo že nekoliko zrasel.

Pomislite pa tudi na prihodnost in poskusite izbrati model, ki lahko kasneje služi kot predalnik za igrače vašega malčka.