odkup bakra cena za kg
Trgovina in storitve

Odločite se za odkup bakra – cena za kg

Vse kar je staro, ni nujno da je neuporabno. Ena takih surovin, ki jo boste najverjetneje našli tudi pri vas doma je baker, ki jo lahko elegantno unovčite, če se odločite za njegov odkup. Cena za kg bakra je največkrat določena s strani ponudnika, zato se lahko med različnimi odkupniki tudi bistveno razlikuje. Izberite najboljšega ponudnika in tako nekaj malega tudi zaslužite. Poleg ekonomskega vidika, pa sta pri odkupu bakra pomembna tudi prostorski in okoljski vidik, saj se znebite stare šare, hkrati pa poskrbite tudi za okolje. Baker se namreč po odkupu odpelje v reciklažo in se nato ponovno uporabi. To je tudi razlog, zakaj se splača odločiti za odkup bakra – cena za kg je namreč dokaj visoka in stabilna, saj ima baker izjemne uporabne lastnosti in možnost večkratnega recikliranja.

Odkup bakra – cena za kg je odvisna tudi od njegove vrste

Če se vam je doma nabralo kar nekaj neuporabnih bakrenih žic, kablov ali večjih kosov, potem je najboljša rešitev odkup bakra, cena za kg te kovine pa je odvisna od večih dejavnikov. Stanje na trgu, vrsta in kvaliteta kovine ter njena čistost so lastnosti, ki določajo koliko boste iztržili za vaše neuporabne bakrene izdelke.

Verjetno še največji vpliv na končno ceno bo imela vrsta bakra, ki dejansko določa tudi njegovo čistost. Najbolj kvaliteten baker, za katerega boste iztržili največ je zagotovo Millberry. Gre za popolnoma čisti baker, brez ostankov izolacije, lakov, maščob, olj in barve, opazne pa ni niti oksidacije. Njegova barva je sijoče zlato-rdeče barve, cena za kg pa kar visoka. Sledijo mu baker 1. klase, kamor sodijo mehke neoksidirane žilnate žice, brez ostankov maščob in nečistoč. V 2. klasi lahko najdemo posamezne kose bakra, ki pa so še vedno čisti in neoksidirani. Na dnu lestvice se nato znajde še baker 3. klase. Gre predvsem za stare cevi in pločevino ter žlebove in nečiste kose. Takšen baker je praviloma oksidiran, dodani pa so mu tudi laki. Ne glede na to, v katero klaso sodi baker, ki ga želite prodati, pa mora biti njegova vsebnost vsaj 95%.