Za krvni tlak smo že zagotovo slišali vsi. Vemo tudi, da je le ta lahko povišan ali pa znižan. Oboje je lahko nevarno in, če se to večkrat pojavlja moramo največkrat obiskati zdravnika. Ta nam bo pri tem pomagal, da bomo imeli tlak vedno poravnan in takšen kot mora biti.

krvni tlak

Marsikdo oziroma kar vsi smo slišali za krvni tlak, ampak malokdo pa mogoče sploh ve kaj je to in kakšne so lahko posledice, če je le ta povišan ali znižan. Seveda so posledice lahko hude. Je pa to tlak krvi v žilah. Je pa tako, da sta pa dva krvna tlaka, sistolični in diastolični. Pri vsakem od teh dveh so predpisan vrednosti, koliko je normalno. Videli pa smo vsi napravo za merjenje krvnega tlaka, če je nimate doma, pa ste jo videli pri zdravniku. Ta vam največkrat pri pregledu izmeri krvi tlak. Merijo ga pa na levi roki, v bistvu na arteriji leve roke. Mislim, da mogoče sploh niste vedeli, da tam ko vam namestijo naparvo je arterija. Se pa potem na napravi pojavijo meritve in zdravnik bo vedel, če je ta povišan ali znižan ali normalen.

Kot sem že povedala so neke normalne vrednosti krvnega tlaka. Ampak seveda pa so lahko odstopanja. Pri povišanem krvnem tlaku gre v bistvu za tako imenovanega tihega ubijalca. Simptomov za povišan krvni tlak največkrat ni. Tako, da sploh ne moremo vedeti da je naš tlak povišan. Razen pač če si ga redno merimo. Je pa to največkrat zaradi debelosti in ne zdrave hrane in tudi ne gibanja. Pri znižanem krvnem tlaku boste pa opazili vrtoglavice in lahko tudi omedlite. Torej, če tako gledamo je nizek krvni tlak boljši, saj ga lahko opazimo in pravem času tudi ukrepamo, kar pri povišanem ne moremo. Redno merjenje krvnega tlaka je pomembno. Kupite si napravo in si ga merite kar sami.