Ne pozabite na dopolnilno zavarovanje

dopolnilno zavarovanje

Ena najpomembnejših stvari, ki jih lahko sklenete v namen varovanja vašega zdravja, je dopolnilno zavarovanje. Neurejeno zdravstveno zavarovanje namreč skriva pasti, ki vas lahko močno udarijo po žepu. Celo tako, da je ogrožen vaš normalni vsakdan. Prva past je cena dopolnilnega zavarovanja. Lahko se vam zgodi, da pri isti zavarovalnici plačujete za iste storitve do 80% višjo premijo. Razlog za to po navadi tiči v nerednem plačevanju premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Druga past pa je trimesečna čakalna doba. To nehvaležno dejstvo pa vas lahko zares spravi v obup. Zakaj? Lahko se vam zgodi, da se znajdete v bolnici, kjer vam povedo, da bodo stroški enormni, da pa ste žal zamudili rok za sklenitev zavarovanja.

Vendar pa se lahko zgoraj naštetim težavam enostavno izognete. Zato pravočasno poskrbite za ustrezno urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Poskrbite za svoje zdravje

Da boste lahko brezskrbni glede vašega zdravstvenega stanja vam svetujemo, kako na pravilen način skleniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje:

  • V prvem koraku preverite, katere zavarovalnice za dopolnilno zdravstveno zavarovanje obstajajo v Sloveniji. Čeprav imamo v Sloveniji celo vrsto zavarovalnic, dopolnilno zdravstveno zavarovanje ponujajo le 3 zavarovalnice – Vzajemna, Triglav in Generali.
  • Nato preverite ponudbo vsake izmed zavarovalnic in izberite tisto, ki je za vas najbolj ugodna. V grobem se cene ne razlikujejo kaj dosti, manjše razlike pa obstajajo v načinu plačevanja premije in dodatnih ugodnosti, ki vam jih posamezna zavarovalnica ponuja ob sklenitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Danes lahko dopolnilno zavarovanje sklenete tudi online in si tako olajšate sam postopek.
  • Več kot priporočljivo pa je vedeti, kaj vam dopolnilno zdravstveno zavarovanje sploh krije: del stroškov vam v Sloveniji krije obvezno zdravstveno zavarovanje. Razliko do polne vrednosti pa dopolnilno. Le v primeru, da imate sklenjeni obe zavarovanji, ste lahko popolnoma brez skrbi glede kritja zdravstvenih storitev. Vašemu zdravniku le pokažete kartico zdravstvenega zavarovanja, brez da bi za obravnavo rabili kaj dodatnega plačati.