avtosedež
Trgovina in storitve

Avtosedež je varnost v avtomobilu

Ko imamo svoje otroke vedno gledamo, da se varno počutijo. To posebej velja v avtomobilu, da se prevažajo varno na svojem sedežu. Na spletni strani www.mali-vragci.si/otroski-avtosedezi imate veliko izbiro različnih avtosedežev za otroke. Že takoj, ko pridejo domov iz bolnice jih lahko posadimo v avtosedež, da se varno prevažajo. Pri samem sedežu za otroka ne smemo varčevati pri denarju. Saj je varnost na prvem mestu, zato kupite res varni in kvaliteten avtosedež za svojega otroka. Jaz ne bi kupovala rabljenega, saj nikoli ne vemo kako je kvaliteten in bog ne daj, da so imeli že nesrečo z njim.

Kot sem že omenila avtosedež se lahko uporablja od prvega dne in vse tam do 12 leta starosti. Do takrat je obvezno uporabljati sedeže za otroke v avtomobilu oziroma do višine 150cm. Seveda sedeži se razlikujejo in težko, da boste enega in istega uporabljali vsa leta. Zato naj nakup prvega poteka zelo premišljeno. Naj vam pomagajo strokovnjaki, da vam svetujejo kateri je najboljši in katerega lahko prvič uporabljate najdlje. Seveda pri določeni starosti ga boste morali zamenjati in takrat je najboljše, da kupite takega, ki bo zdržal otroka do svojega 12 leta starosti.

avtosedež

Brez avtosedeža ne smemo več prevažati otrok, kot so to delali nekoč. Čeprav greste samo nekaj kilometrov ali metrov do trgovine ali k sorodniku morate dati otroka v avtosedež. Res, da to zakon veleva, je pa tukaj tudi sama varnost vašega otroka. Če bo otrok sedel v sedežu boste vi bolj sproščeni, prav tako otrok. Prav tako naj je otrok vedno privezan. Če tega ne naredite, niste naredili nič za samo varnost otroka. Zato poskrbite, da kupite tak avtosdež, da se otrok ne bo mogel sam odprežti. Saj vemo kako so naši malčki navihani in hitro ugotovijo take zadeve. Tudi sami jih naučite, da morajo biti zapreženi in ko so dovolj veliki, da to sami naredijo.

Avtosedeži se zelo razlikujejo po samih cenah. To ne drži, da tisti cenejši ni tako dober, kot en dražji. Tudi tukaj so različne znamke, zato pa so take cene, kot jih lahko vidite na spletni strani. Kot lahko vidite, se sedeži za otroke delijo v skupine, da si lahko lažje predstavljamo. To pomeni, da jih iščemo po kilogramih, ne pa po velikosti otroka. Prav tako lahko kupimo dodatno opremo za sedež. Mogoče za glavo, da otroku med vožnjo ne binglja glavica levo in desno. Da je ta glava lepo pri miru. Najtežje je nekomu kupiti avtosedež, ki prvič kupuje. Zato res nekoga vprašajte, da ne boste kupili mačka v žaklju, kot temu pravimo. Kot sem omenila že enkrat, ne kupujte rabljenih, čeprav ne stane nič. Pri varnosti res ne smemo gledat za denar. V 9 mesecih pa si boste  toliko na varčevali, da si kupite res dober sedež za otroka. Mogoče vam pomagajo babice ali sorodniki. Danes lahko tudi ogromno stvari kupimo na obroke, zato vprašajte, če vam dajo sedež za otroka na obroke, da si ga lažje privoščite. Naj se vaši otroci vozijo varno v sedežu do starosti, kot to veleva zakon in vedno privezani.