aparat za zobe
Zdravje in moda

Aparat za zobe Doktor1a

Mislim, da danes mora že vsak otrok nosit zobni aparat. No to, da je namenjen tistim, ki imajo krive zobe je to danes že vsem jasno. Aparat za zobe ni namenjen samo otrokom, tudi odrasli ga lahko dobijo, če si to želijo. Ker nekoč nismo imeli te sreče, da bi si krive zobe lahko ravnali z zobnimi aparati. Zato pa lahko kljub temu, to tudi danes popravimo, če želimo. Ker pa so čakalne dobe kar dolge, lahko rečemo preveč dolge, se mnogi odločajo za njega v tujini ali pa si vse sami plačajo, kar pa je tudi zelo drago.

Do danes so se aparati za zobe kar spremenili. Niso več kup železja v ustih, kar so nekoč otroci morali nositi. Sama ortodontija je zelo napredovala, se razvila na bolje. Zato so postali zobni aparati bolj estetski. Mnogi vzamejo, kot nek okras v ustih. Pomembno pa je, da aparat za zobe opravi svojo nalogo v ustih. Če pogledamo ortodontsko zdravljenje nekoč in danes, vidimo, da se je zelo vse spremenilo. Danes je skoraj vsak otrok napoten k ortodontu. Tega ne bomo več omenjali, glede čakalnih dob, ker mi tega ne bomo rešili. Če sami vidite, da je čakanje res preveč dolgo, se odločite za samoplačniško. Doktor1a vam ponuja to možnost in ne samo za otroke, tudi za vas starše. Za samo ceno pa se pozanimajte pri njih, ker je vse odvisno od samega otroka.

aparat za zobe

Nepravilno izraščeni zobje se lahko popravijo. Pa še kako so nepravilno izraščeni, se z aparatom popravijo. Aparat za zobe dobi otrok takrat, ko vidi ortodont, da je pravi čas. Več ali manj so v ponudbi stalni aparati za zobe. Lahko se odločite za nevidni aparat, ki je tudi zadnja leta zelo priljubljen med mladimi. Še vedno pa je možnost za klasični aparat za zobe, ki je snemljiv. Vse vam bo povedal ortodont, ko bo videl zobe vašega otroka. Prav tako boste dobili vsa navodila, kako uporabljati zobni aparat, kako vzdrževati zobno higieno in še marsikaj drugega.